Welcome to the single sign-on System

Log in once to complete your electronic transactions conveniently to benefit from the various eServices by the single sign-in feature and there is no need to log in again

Simply enter your User name/ID and Password to use the secured eServices via the numerous channels; such as: Desktop, tablets, and smart phone.

To set up your own account, please click on 'New User' and enter the required information. For commercial users, please visit one of the GOEIC branches to create your account for commercial services. Please call the GOEIC Call Centre on 19591 to assist you in finding the nearest Service Centre in order to verify your information and complete the registration process.

New User

Create a new account and start using the portal to benefit from the provided Services

New Account
Available for non-commercial users only *
img
img
img
معمل اختبارات جودة الغذاء

  تقوم بالكشف عن جودة المنتجات الغذائية ومطابقة خواصها الطبيعية والكيميائية وتقدير عناصر التغذية للمنتج وذلك من خلال تقدير المحتوى من البروتين و السكريات والكربوهيدرات والدهون والسعرات الحرارية ومعامل الانكسار ودرجة الغليان وتقدير الهيستامين والتزنخ ورقم البيروكسيد وغيرها، طبقًا للمواصفات القياسية.

مجالات الفحص والإختبار بمعامل الإختبارات الكيميائية لجودة الأغذية :-

  1. فحص اللحوم والأسماك بأنوعها ( المبردة – المجمدة – المعلبة)
  2. فحص الألبان ومنتجاتها من الاجبان و الزبد و السمن
  3. فحص المقرمشات والمصنعات الغذائية (كيك –بسكوت ).
  4. فحص جميع مصنعات اللحوم
  5. فحص الكاكاو ومنتجاته مثل الشوكولاتة و الشوكولاتة الخاصه بالتغطيه و الشوكولاتة القابلة للدهن
  6. فحص انواع الحبوب ومساحيقها ومنتجاتها مل دقيق القمح ومنجاته من المكرونة .
  7. فحص جميع انواع الزيوت الخام و البكر والزيوت المستخلصة من المنتجات الغذائية
  8. فحص جميع انواع حلوى السكر
  9. فحص الفواكه المجففه مثل التمر و معجون التمر
  10. وكذلك فحص جميع المنتجات الغذائية بأنوعها

يقوم المعمل بإجراء الإختبارات الأتية- :

  • تقدير النتروجين و البروتي
  • تقدير الهيستامين فى المنتجات البحرية
  • تقدير المواد الصلبة الذائبة فى العصائر والمشروبات
  • تقدير نسبة الفوسفور فى اللحوم المعلبة
  • تقدير نسبة الرطوبة فى عسل النحل
  • تقدير نسبة هيدروكسى ميثيل فورفيورال فى عسل النحل
  • تقدبر الرطوبة
  • تقدير الرماد بأنوعه
  • تقدير نسبة النيتروجين الكلى المتطاير
  • تقدير حمض الثيوباربيوتيرك
  • تقدير نسبة الألياف
  • تقدير نسبة الدهن
  • تقدير البروكسيد والحموضة في الزيوت الخام والمستخلصة
  • إختبار التصبن ومحتوى الصابون في الزيوت
  • تقدير السكريات بأنوعها
  • تقدير درجة الإمتصاص فى زيوت الطعام.

الأجهزة المستخدمه:-

  • Spectrophotometer.
  • PH Meter, Balance, Oven (drying – burning).
  • Sox Tec, Homogenizer, Gerber Centrifuge.
  • Polari meter, Turbidity Meter.
  • Specific Gravity Meter.
  • Velp for protein measurement.
  • Fiber tech for fibers measurement
date of publication : Mon,07 Aug 2023 07:47 am
Last updated: Monday, 07 August 2023 07:48 am
1715
Content evaluation
share

© All rights reserved to General Organization for Export and Import Control 2025